Palveluntarjoaja/tietosuoja

Rekisterinpitäjä: Veho Oy Ab

Y-tunnus: 0115761-6

Sähköposti: asiakastiedot@veho.fi

Veho Oy Ab / Tietosuoja

PL 1004,  01511 Vantaa

 

Me Veho Oy Ab:ssa olemme sitoutuneet noudattamaan EU:n tietosuoja-asetusta sekä muuta yksityisyydensuojaa koskevaa lainsäädäntöä ja käsittelemään henkilötietojasi hyvän tiedonhallintatavan mukaisesti.

Tämä tietosuojakäytäntö auttaa sinua ymmärtämään, mitä henkilötietoja Veho sinusta kerää ja miksi ja miten käytämme meillä olevia henkilötietoja. Lisäksi saat tietoa oikeuksistasi rekisteröitynä ja siitä kuinka voit käyttää niitä.

Lue henkilötietojen käsittelystä Vehossa:

https://www.veho.fi/tietosuoja/

 

Tekijänoikeus

Copyright 2019 Mercedes-Benz Group AG. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikkiin teksteihin, kuviin, grafiikoihin, ääni-, video- ja animaatiotiedostoihin sekä niiden kokoonpanoihin kohdistuvat tekijänoikeus ja muut immateriaaliomaisuuden suojausta koskevat lait. Niitä ei saa kopioida, muuttaa tai käyttää muilla internet-sivuilla kaupankäyntitarkoituksiin eikä edelleen toimittamiseen. Jotkin Mercedes-Benz Group AG:n internet-sivut sisältävät myös materiaalia, johon kohdistuu niiden osapuolten tekijänoikeus, jotka ovat asettaneet materiaalin käyttöön.

 

Tuotteet ja hinnat

Yksittäisten sivujen toimituksen päättymisen jälkeen tuotteissa ja palveluissa voi ilmetä muutoksia. Rakenteen tai muodon muutokset, värisävyn poikkeamat sekä toimitus- tai palvelusisällön muutokset valmistajan osalta pidätetään toimitusajan sisällä, mikäli nämä muutokset tai poikkeamat ovat kohtuullisia asiakkaille Mercedes-Benz Group AG:n edut huomioon ottaen. Kuvat voivat sisältää myös tarvikkeita, lisävarusteita tai muita laajuuksia, jotka eivät kuulu vakiovarusteiseen toimitus- tai palvelusisältöön. Värierot riippuvat tekniikasta. Yksittäiset sivut voivat sisältää myös tyyppejä ja palveluja, joita ei tarjota yksittäisissä maissa. Lakisääteisiin, oikeudellisiin ja veromääräyksiin liittyvät lausunnot ovat voimassa vain Saksan liittotasavallassa. Ellei myynti- tai toimitusehdoissa ole määritetty toisin, voimassa ovat toimituspäivänä voimassa olevat hinnat. Hinnat katsotaan sopimusosapuolillemme sitoumuksettomaksi hintasuositukseksi. Kysy siksi viimeisimmät tiedot smart Centeristä tai sopimuskumppanilta.

 

Tavaramerkit

Ellei ole määritetty toisin, kaikki Mercedes-Benz Group AG:n internet-sivuilla nimetyt merkit ovat Mercedes-Benz Group AG:n lakisääteisesti suojattuja merkkejä, mikä koskee erityisesti mallien nimiä sekä yrityksen kaikkia logoja ja tunnuksia.

 

Lisenssioikeudet

Mercedes-Benz Group AG haluaa tarjota sinulle innovatiivisen ja runsaasti tietoja sisältävän internet-ohjelman. Toivomme tästä syystä, että olet yhtä tyytyväinen luovaan asetteluumme kuin me. Pyydämme sinua kuitenkin ymmärtämään, että Mercedes-Benz Group AG:n on suojattava immateriaaliomaisuuttaan, mukaan lukien patentteja, merkkejä ja tekijänoikeuksia, ja nämä internet-sivut eivät voi myöntää minkäänlaisia lisenssioukeuksia Mercedes-Benz Group AG:n immateriaaliomaisuuteen.

 

Huomautuksia ennakoivista väittämistä

Internet-sivustot, sijoittajien julkaisut, vuosi- ja välikertomukset, prospektit, esitykset, tapahtumien ääni- ja videolähetykset (suorat tai tallenteet) ja muut tällä sivustolla olevat asiakairjat sisältävät mm.ennakoivia väittämiä kehityksestä perustuen nykyisen johdon arvioihin.Sanat kuten "ennakoida, olettaa, uskoa, arvioida, aikoa, voida, suunnitella, suunnitella, pitäisi" ja vastaavat tarkoittavat odotettavia väittämiä.Tällaisiin väittämiin liittyy tiettyjä riskejä ja epävarmuuksia.Muutamia esimerkkejä tästä ovat matalasuhdanteet Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa, vaihtokurssin muutokset, korot ja raaka-aineiden hinnat, kilpailijoiden markkinoille tuomat tuotteet, kohonneet myyntipalkkiot, uuden älykkään liikemallin onnistunut käyttöönotto, tuotantomateriaalien keskeytykset johtuen raaka-aineiden puuttumisesta, työntekijöiden lakot tai toimittajien konkurssit sekä käytettyjen autojen jälleenmyyntihintojen laskuJos jokin näistä epävarmuustekijöistä tai muista tekijöistä (jotkin niistä on kuvattu kohdan "riskiraportti" alla Mercedes-Benz nykyisessä vuosikertomuksessa tai kohdan "riskitekijät" alla Mercedes-Benz nykyisen vuosikertomuksen lomakkeella 20-F, joka on toimitettu Yhdysvaltainarvopaperi- ja pörssikomissioon) tai annettujen väittämien oletukset todistavat, että oikeat tulokset voivat erota merkittävästi näiden väittämien suoraan tai epäsuoraan ilmaisemista tiedoista.Meillä ei ole aikomusta eikä velvollisuutta päivittää lauselmiamme, koska ne perustuvuat pelkästään niiden julkaisupäivän olosuhteisiin.

 

Vastuu

Näillä sivuilla olevat tiedot ja ilmoitukset eivät muodosta minkäänlaista nimenomaista tai konkludenttista vakuutusta tai takuuta. Ne eivät muodosta etenkään laatuun, myyntikelpoisuuteen, tiettyihin tarkoituksiin tai lakien tai patenttien rikkomattomuuteen liittyvää konkludenttista lupausta tai takuuta. Internet-sivuiltamme löytyy myös linkkejä muille internet-sivuille. Haluamme huomauttaa, että emme voi vaikuttaa millään tavalla linkitettyjen sivujen asetteluun tai sisältöön. Emme voi tästä syystä myöskään taata niillä tarjottavien tietojen ajantasaisuutta, oikeellisuutta, täydellisyyttä tai laatua. Tämän pohjalta sanoudumme irti näiden internet-sivujen kaikista sisällöistä. Tämä ilmoitus koskee kaikkia internet-sivuillamme olevia linkkejä ulkoisille sivuille sekä näiden sisältöjä.

 

Verkkovälitteiseen riidanratkaisuun liittyviä tietoja

EU-komissio on luonut internet-alustan verkkovälitteiseen riidanratkaisuun (ns. ODR-alusta). ODR-alusta toimii verkkokauppasopimuksista syntyviin sopimuksellisiin velvoitteisiin liittyvien riitojen tuomioistuimen ulkopuolisen ratkaisun keskipisteenä. ODR-alusta löytyy seuraavasta linkistä:

http://ec.europa.eu/consumers/odr

 

 

 

 

Tietosuojaohjeistus  

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojavastaava on:

 

Veho Oy Ab/Tietosuoja

PL 1006,

01511 Vantaa  

asiakastiedot@veho.fi

 

  1. Tietosuoja

 

Arvostamme käyntiäsi internet-sivuillamme sekä kiinnostustasi tarjouksiamme kohtaan. Tietosuojasta huolehtiminen henkilötietojesi käsittelyssä on meille tärkeä asia. Selitämme näissä tietosuojaohjeissa, kuinka keräämme henkilötietojasi, mitä teemme niillä, mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteilla tämä tapahtuu sekä mitkä oikeudet ja vaatimukset liittyvät tämän osalta sinuun. Lisäksi viittaamme Mercedes-Benz tietosuojakäytäntöön:

 

Mercedes-Benz tietosuojakäytäntö.

 

Internet-sivujemme käyttöön ja Mercedes-Benz:n tietosuojakäytäntöön liittyvät tietosuojaohjeet eivät koske sellaisten sosiaalisten verkostojen tai muiden tarjoajien internet-sivuilla suorittamiasi toimintoja, joille pääset internet-sivuillamme olevien linkkien kautta. Perehdy näiden tarjoajien tietosuojamääräyksiin näiden internet-sivuilla.

 

  1. Henkilötietojen kerääminen ja käsittely

 

a. Kun käyt internet-sivuillamme, tallennamme tiettyjä tietoja käyttämästäsi selaimesta ja käyttöjärjestelmästä, käynnin päivämäärästä ja kellonajasta, käyttöoikeustilaan (esim. onnistuiko jollakin internet-sivulla käynti tai esiintyikö virheviesti), internet-sivun toimintojen käytöstä, mahdollisesti syöttämistäsi hakusanoista, yksittäisillä internet-sivuilla käymisen toistuvuudesta, muistista käyttöön haettujen tiedostojen nimistä, siirretystä datamäärästä, internet-sivusta, jonka kautta olet päässyt internet-sivuillemme sekä internet-sivusta, jolla käyt internet-sivujemme kautta, riippumatta siitä, napsautatko internet-sivuillamme olevia linkkejä vai syötätkö verkkotunnuksen suoraan selaimesi sen välilehden (tai saman ikkunan) syöttökenttään, jolta olet avannut internet-sivumme. Lisäksi tallennamme turvallisuussyistä – erityisesti internet-sivuihimme kohdistuvien hyökkäysten tunnistamiseksi ja ehkäisemiseksi – seitsemän päivän ajaksi IP-osoitteesi ja internet-palveluntarjoajasi nimen.  

 

b. Muita henkilötietoja käsitellään vain, jos annat nämä tiedot, e.B. rekisteröinnin, yhteydenottolomakkeen, chatin, kyselyn, kilpailun tai sopimuksen täytäntöönpanon yhteydessä, ja myös näissä tapauksissa vain siltä osin kuin meillä on lupa tehdä niin suostumuksesi perusteella (myös kansainvälisessä tiedonsiirrossa, katso kohta 12) tai sovellettavien säännösten mukaisesti (ks. kohta 7).

 

c. Et ole laillisesti tai sopimukseen perustuen velvoitettu luovuttamaan henkilötietojasi. Internet-sivustojemme joidenkin toimintojen käyttö voi kuitenkin edellyttää henkilötietojen luovuttamista. Jos et näissä tapauksissa luovuta henkilötietojasi, tämän seurauksena voi olla, että toiminnot eivät ole käytettävissä tai että niitä voidaan käyttää vain rajoitetusti.

 

  1. Käyttötarkoitukset

 

a. Käytämme internet-sivuillamme käynnin yhteydessä kerättyjä henkilötietoja, jotta voimme tehdä näiden internet-sivujen käytöstä sinulle mahdollisimman helppoa, sekä IT-järjestelmiemme hyökkäyksiltä ja muulta laittomalta toiminnalta suojaamiseksi.

 

b. Mikäli jaat meille muita henkilötietoja esimerkiksi rekisteröitymisen, chatin, yhteydenottolomakkeen, kyselyn, kilpailun tai sopimuksen tekemisen yhteydessä, käytämme näitä tietoja mainittuihin tarkoituksiin, asiakastietojen hallintaan ja – tarvittaessa – mahdollisten liiketapahtumien käsittelemiseen ja kirjanpitoon, ja kussakin tilanteessa vain tarpeellisessa laajuudessaan.

 

c. Meidän ja mahdollisesti valikoitujen kolmansien osapuolten suorittama tietojesi käyttö muihin tarkoituksiin (esim. yksilöityjen sisältöjen tai mainonnan näyttäminen käyttökäyttäytymisesi pohjalta) tapahtuu vain, mikäli annat tähän suostumuksesi (= hyväksyntä) suostumustenhallintajärjestelmämme puitteissa. Lisätiedot ja valintavaihtoehdot löytyvät täältä = suostumuksenhallinnan työkalu.

 

d. Lisäksi käytämme henkilötietoja, mikäli olemme tähän lakisääteisesti velvoitettuja (esim. tallentaminen kauppa- tai vero-oikeudellisten säilytysvelvollisuuksien täyttämiseksi, luovuttaminen viranomaisen tai oikeudellisen määräyksen mukaisesti esim. lainvalvontaviranomaiselle).

 

  1. Henkilötietojen siirtäminen kolmansille osapuolille; sosiaalisen median liitännäiset; palveluntuottajien käyttäminen

 

a. Internet-sivumme voivat sisältää myös kolmansien osapuolten tarjouksia. Kun napsautat tällaista tarjousta, siirrämme vaadittavissa määrin tietoja kyseiselle tarjoajalle (esimerkiksi tiedon siitä, että löysit tämän tarjouksen meidän internet-sivultamme, sekä mahdollisesti lisätietoja, jotka olet tätä tarkoitusta varten jo antanut internet-sivuillamme).

 

b. Kun käytämme verkkosivuillamme sosiaalisten verkostojen, joihin kuuluvat esimerkiksi Facebook ja Twitter, ns. sosiaalisen median liitännäisiä, integroimme ne seuraavasti:

Kun vierailet verkkosivuillamme, sosiaalisen median liitännäiset ovat deaktivoituina, ts. ne eivät välitä mitään tietoja näiden verkostojen käyttäjille. Jos haluat käyttää jotakin näistä verkostoista, napsauta kyseistä sosiaalisen median liitännäistä kyseisen verkoston palvelimeen suoran yhteyden muodostamiseksi.

Jos sinulla on käyttäjätili kyseisessä verkostossa, ja olet sille sisään kirjautuneena sosiaalisen median liitännäisen aktivoinnin hetkellä, verkosto voi yhdistää verkkosivuilla käyntisi käyttäjätiliisi. Jos haluat välttää tämän, kirjaudu ulos verkostosta ennen sosiaalisen median liitännäisen aktivointia. Sosiaalinen verkosto ei voi yhdistää muilla Mercedes-Benzin verkkosivuilla käyntiä sinuun, ennen kuin olet aktivoinut myös siellä kyseisen sosiaalisen median liitännäisen.

Kun aktivoit sosiaalisen median liitännäisen, verkosto siirtää tämän kautta käytettäväksi saatavan sisällön suoraan selaimelle, joka yhdistää sen verkkosivuihimme. Tässä tilanteessa voi tapahtua myös kyseisen sosiaalisen verkoston aloittamaa ja ohjaamaa tiedonsiirtoa. Yhteyttäsi sosiaaliseen verkostoon, verkoston ja järjestelmäsi välillä tapahtuvaa tiedonsiirtoa ja tällä alustalla vuorovaikutustasi koskevat vain kyseisen verkoston tietosuojamääräykset.

Sosiaalisen median liitännäinen säilyy aktiivisena, kunnes deaktivoit sen tai poistat evästeesi (katso kohta 5.d).

 

c. Kun napsautat tarjoukseen liittyvää linkkiä tai aktivoit sosiaalisen median liitännäisen, henkilötiedot voivat siirtyä tarjoajille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin, jotka eivät Euroopan unionin (”EU”) näkökulmasta takaa EU-standardia vastaavaa ”asianmukaista suojaustasoa” henkilötietojen käsittelylle. Ota tämä huomioon, ennen kuin napsautat linkkiä tai aktivoit sosiaalisen median liitännäisen ja käynnistät täten tietojesi siirron.

 

d. Käytämme verkkosivujemme käyttöön, optimointiin ja suojaamiseen lisäksi ammattitaitoisia palveluntuottajia (esim. IT-palveluntuottajia ja markkinointitoimistoja). Välitämme henkilötietoja näille palveluntuottajille vain, mikäli verkkosivujen ja niiden toiminnallisuuksien tarjoaminen ja käyttö tätä edellyttää, oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi, tai mikäli olet antanut siihen suostumuksesi (ks. kohta 7). Vastaanottajiin liittyvät tarkemmat tiedot löytyvät suostumustenhallintajärjestelmästämme.

 

  1. Evästeet

 

a. Verkkosivuillamme käynnin yhteydessä voidaan käyttää evästeitä. Teknisesti katsottuna on kyse ns. HTML-evästeistä ja vastaavista ohjelmistotyökaluista, kuten Web-/DOM Storage tai Local Shared Objects (ns. ”Flash-evästeet”), joista käytämme yhteisnimitystä ”evästeet”.

 

b. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan työpöydällesi, kannettavaan tietokoneeseen tai mobiililaitteeseesi verkkosivustovierailusi aikana ja luetaan myöhemmin. Näin voidaan tunnistaa esimerkiksi, onko laitteesi ja verkkosivujen välillä ollut jo yhteys, ottaa huomioon ensisijainen kielesi tai muut asetukset, tarjota sinulle tiettyjä toiminnallisuuksia (esim. verkkokauppa, autokonfiguraattori) tai tunnistaa kiinnostuksesi kohteita käyttöpohjaisesti. Evästeet voivat sisältää myös henkilötietoja.

 

c. Se, käytetäänkö ja mitä evästeitä, kun vierailet verkkosivustoillamme, riippuu siitä, mitä verkkosivustojemme alueita ja toimintoja käytät ja hyväksytkö evästeiden käytön suostumusten hallintajärjestelmässämme, jotka eivät välttämättä ole välttämättömiä eli tyypillisesti teknisistä syistä. Vastaanottajiin liittyvät tarkemmat tiedot löytyvät suostumustenhallintajärjestelmästämme.

 

d. Evästeiden käyttö riippuu lisäksi käyttämäsi verkkoselaimen (esim. Microsoft Edge, Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox) asetuksista.  Useimmat verkkoselaimet on esiasetettu hyväksymään tietyt evästetyypit automaattisesti; voit kuitenkin yleensä muuttaa näitä asetuksia. Voit milloin tahansa poistaa tietokoneesi kovalevylle jo aiemmin tallentuneet evästeet. Voit poistaa Web-/DOM-Storage- ja Local Shared Objects -evästeet erikseen. Valmistajan ohjeesta löytyy tietoja siitä, kuinka tämä tapahtuu käyttämälläsi selaimella tai laitteella.

 

e. Evästeisiin suostumus (= hyväksyntä) sekä niiden estäminen tai niiden poistaminen riippuu käytettävästä laitteesta ja lisäksi kulloinkin käytettävästä verkkoselaimesta. Jos sinulla on käytössäsi useampi laite tai verkkoselain, voit tehdä päätökset tai asetukset kulloinkin eri tavalla.

 

f. Jos estät tai poistat evästeet, et mahdollisesti voi käyttää kaikkia internet-sivujemme toimintoja, tai yksittäiset toiminnot voivat olla käytettävissä vain rajoitetusti.

 

  1. Turvallisuus

 

Suoritamme teknisiä ja organisatorisia turvallisuustoimenpiteitä hallitsemiemme tietojesi suojaamiseksi muuntelulta, kadottamiselta, tuhoamiselta ja valtuuttamattomien henkilöiden suorittamalta käytöltä. Turvallisuustoimenpiteitämme parannetaan jatkuvasti vastaamaan teknologista kehitystä.

 

  1. Tietojenkäsittelyn oikeusperusteet

 

a. Mikäli olet antanut meille suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn, tämä muodostaa käsittelyn oikeusperusteen (yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohta 1 kirjain a). Huomaa suostumuksesi tietojen siirtämiseen Vastaanottajille Euroopan talousalueen ulkopuolelle (art. 49 kohdan 1 alakohdan 1 virkkeen 1 kirjain gdpr) myös 12 §:n 1 momentti.

 

b. Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste sopimuksen toimeenpanon tai täyttämisen tarkoituksiin on yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohta 1 kirjain b.

 

c. Mikäli oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen (esimerkiksi tietojen säilyttämiseksi) edellyttää henkilötietojesi käsittelyä, olemme oikeutettuja tähän yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohdan 1 kirjaimen c mukaisesti.

 

d. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja oikeutettujen intressiemme sekä kolmansien osapuolten oikeutettujen intressien valvomiseksi yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohdan 1 kirjaimen f mukaisesti. IT-järjestelmiemme toimintakykyisyyden säilyttäminen, omien tuotteidemme ja palvelujemme sekä vieraiden tuotteiden ja palvelujen (suora-)markkinointi (mikäli tämä ei tapahdu suostumuksellasi) sekä liikeyhteyksissä lain edellyttämä dokumentaatio kuuluvat tällaisiin oikeutettuihin etuihin. Otamme kulloinkin vaadittavan intressien arvioinnin puitteissa huomioon erityisesti henkilötietojen tietojen tyypin, käsittelytarkoituksen, käsittelyolosuhteet ja henkilötietojesi luottamuksellisuuteen liittyvän intressisi.

 

  1. Henkilötietojesi poistaminen

 

Poistamme turvallisuussyistä tallentamamme IP-osoitteesi ja internet-palveluntarjoajasi nimen seitsemän päivän jälkeen. Muutoin poistamme henkilötietosi heti, kun tarkoitusta, jota varten olemme keränneet ja käsitelleet tiedot, ei enää sovelleta. Tämän ajanjakson jälkeen tallennus tapahtuu vain, mikäli meihin kohdistuvat EU:n tai lakisääteisten määräysten mukaisesti kolmannen osapuolen valtioiden, mikäli näillä on asianmukainen suojaustaso, lait, asetukset tai muut lakisääteiset määräykset edellyttävät tätä. Mikäli poistaminen ei ole mahdollista yksittäisessä tapauksessa, vastaavat henkilötiedot merkitään niiden tulevan käsittelyn rajoittamiseksi.

 

  1. Käyttäjien oikeudet

 

a. Tietojenkäsittelyn kohteena olevana henkilönä sinulla on oikeus tiedonsaantiin (GDPR:n art. 15), tietojen oikaisemiseen (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 16), tietojen poistamiseen (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 17), käsittelyn rajoittamiseen (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 18) sekä tietojen siirrettävyyteen (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 20).

 

b. Jos olet myöntänyt suostumuksesi meidän suorittamaamme henkilötietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus peruuttaa tämä suostumus milloin tahansa. Peruuttaminen ei vaikuta peruutukseen saakka henkilötietojesi käsittelyn laillisuuteen. Se ei myöskään vaikuta näiden tietojen edelleenkäsittelyyn jonkin muun oikeusperusteen mukaan, kuten esimerkiksi lakimääräisten velvotteiden toteuttaminen (vrt. kohta ”Käsittelyn oikeusperusteet”).

 

c. Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella vastustaa milloin tahansa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka tapahtuu art. 6 kohdan 1 e) Yleinen tietosuoja-asetus (tietojenkäsittely yleisen edun vuoksi) tai art. 6 kohdan 1 f) Yleinen tie-tosuoja-asetus (tietojenkäsittely oikeutettujen etujen toteuttamiseksi) perusteella. Jos vastustat tietojen käsittelyä, me käsittelemme sinun henkilökohtaisia tietojasi edelleen vain siinä tapauksessa, että me pys-tymme osoittamaan sellaiset ehdottoman oikeutetut perusteet, jotka ylit-tävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos tietojen käsittely palve-lee oikeudellisten vaatimusten esittämistä, harjoittamista tai puolusta-mista. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme harjoittaa suo-ramainontaa oikeutettujen etujen valvomiseksi edunvertailun pohjalta, sinulla on lisäksi oikeus vastustaa tätä syitä mainitsematta.

 

d. Pyydämme sinua lähettämään rekisteröidyn oikeuksien käyttämiseen liittyvät pyyntösi ja tiedustelusi sähköpostiosoitteeseen asiakastiedot@veho.fi tai osoitteeseen

Veho Oy Ab / Tietosuoja

PL 1006, 01511Vantaa

 

e. Jos olet sitä mieltä, että henkilökohtaisten tietojesi käsittely rikkoo lakimääräisiä velvoitteita, sinulla on oikeus tehdä valitus vastaavalle valvontaviranomaiselle (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 77).

 

  1. Uutiskirje

 

Kun tilaat jonkin internet-sivullamme olevan uutiskirjeen, uutiskirjeeseen kirjautumisen yhteydessä antamiasi tietoja käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen, mikäli et hyväksy niiden muuta käyttöä. Voit milloin tahansa lopettaa tilauksen uutiskirjeeseen sisältyvän tilauksen lopettamismahdollisuuden kautta.

 

  1. Mercedes-Benz Group AG:n keskeinen käyttöoikeuspalvelu

 

Mercedes-Benz Group AG:n keskeisen käyttöoikeuspalvelun avulla voit kirjautua kaikille tähän palveluun kuuluville, Mercedes-Benz-konsernin ja sen edustamien merkkien internet-sivuille ja kaikkiin niiden sovelluksiin. Tätä koskevat käyttöehdot sisältävät erityisiä tietosuojamääräyksiä. Voit hakea nämä käyttöehdot näyttöön liittyvien internet-sivujen ja sovellusten kulloisiltakin sisäänkirjautumissivuilta.

 

  1. Tietojen siirtäminen vastaanottajille Euroopan talousalueen ulkopuolelle

 

a. Palveluntuottajien käytön (ks. kohta 4. d.) ja tietojen suostumuksellasi (= hyväksyntä) kolmansille osapuolille välittämisen (ks. kohta 3.c) yhteydessä henkilötietoja voidaan siirtää Euroopan unionin (”EU”), Islannin, Liechtensteinin ja Norjan (= Euroopan talousalue) ulkopuolisiin maihin ja käsitellä siellä, erityisesti USA:ssa ja Intiassa.

 

b. Seuraavissa maissa ei ole Euroopan unionin näkökulmasta olemassa EU-standardia vastaavaa asianmukaista suojaustasoa henkilötietojen käsittelylle (nk. kohtuullisuuspäätös): Andorra, Argentiina, Kanada (rajoitettu), Färsaaret, Guernsey, Israel, Isle of Man, Japani, Jersey, Uusi-Seelanti, Sveitsi, Etelä-Korea, Uruguay, Yhdistynyt kuningaskunta. Muissa maissa sijaitsevien vastaanottajien kanssa sovimme käytettävän EU-standardisopimuslausekkeita, sitovia yhtiön säädöksiä tai muita sallittuja mekanismeja, jotta saavutetaan "asianmukainen suojelutaso" lain vaatimusten mukaan. Lisätietoja saa kohdassa 9.d. mainituista yhteystiedoista.

 

c. Jos hyväksyt suostumuksenhallintajärjestelmämme, suostumuksesi koskee myös tietojen siirtämistä vastaanottajille Euroopan talousalueen ulkopuolisissa maissa, joissa ei ole "riittävää suojan tasoa". Vastaanottajiin liittyvät tarkemmat tiedot löytyvät suostumustenhallintajärjestelmästämme. Näissä maissa ei välttämättä ole tietosuojalainsäädäntöä, joka olisi verrattavissa Euroopan talousalueeseen kokonaan tai osittain (e.B. rekisteröityjen oikeudet, ks. kohta 9), ei tietosuojaviranomaisia eikä/tai vastaavia mahdollisuuksia ryhtyä toimiin tietosuojaloukkauksia vastaan. Muun muassa julkiset elimet (e.B viranomaiset) voivat käyttää käsiteltyjä tietoja helpommin siellä ja käyttää niitä eri tarkoituksiin kuin Euroopan talousalueella. Nämä olosuhteet voidaan korvata vain osittain erityistoimenpiteillä.

 

Versio: Huhtikuu 2022

 

 

 

WLTP

Uusi kulutus- ja pakokaasutestimenetelmä WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) takaa paremman läpinäkyvyyden ja korvaa vaiheittain NEDC:n (New European Driving Cycle). WLTP:stä tulee pakollinen kaikille EU:n jäsenmaille - muut valtiot kokeilevat käyttöönottoa myöhemmin. 

 

WLTP:hen ja NEDC:hen liittyvä selitys

  1. syyskuuta 2017 WLTP:n myötä otettiin käyttöön uusi kulutus- ja pakokaasutestimenetelmä, jonka on tarkoitus antaa lähemmin todellista ajokäyttäytymistä vastaavia testituloksia kuin tähänastinen NEDC. Kaikki hiljattain kehitetyt autot tai uusilla laitteistoilla varustetut autot on sertifioitu syskuusta 2017 alkaen WLTP:n mukaisesti. WLTP-säännöt ovat koskeneet syyskuusta 2018 alkaen kaikkia muita uusia rekisteröitäviä autoja. smart rekisteröi vastaavasti henkilöautovalikoiman elokuuhun 2018 saakka WLTP:hen. Siirtymävaiheessa tarjotaan rinnatusten autoja WLTP:llä ja NEDC:llä. Lisäksi saadaan WLTP:n reunaehtojen avulla johdettu NEDC-kulutusarvo, joka on myös korkeampi. Tämä löytyy vuoteen 2020 saakka myyntimateriaaleista.

WLTP ja NEDC verrattuna

 WLTPNEDC
Käynnistyslämpötilakylmäkylmä
Syklin kesto1 800 s 1 180 s 
Seisonta-aika242 s 267 s 
Pysähdysten osuus13,4% 22,6% 
Etäisyys23 262 m 10 931 m 
Huippunopeus 131,3 km/h 120 km/h 
Keskinopeus 46,5 km/h 33,35 km/h 
Yksittäisen mallin lisävarusteet otetaan huomioon painon, aerodynamiikan, vierintävastuksen, auton sähköjärjestelmän osalta; ilman ilmastointilaitetta 

ei oteta huomioon renkaita lukuun ottamatta;  

ilman ilmastointilaitetta 

Lämpötila23°C 

25 +/- 5 °C

 

Mitä tämä tarkoittaa minun osaltani asiakkaana?

WLTP:n (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) käyttöönotto takaa paremman polttonesteen kulutuksen läpinäkyvyyden. Asiakkaat hyötyvät WLTP:stä, koska se tarjoaa realistisemman vertailumittapuun eri mallien kulutus- ja päästöarvoille. Kuitenkin myös CO2- ja kulutusarvot muuttuvat muiden reunaehtojen kautta: teknisesti identtisellä autolla on WLTP:ssä prosessista riippuen numeerisesti korkeampi CO2- ja kulutusarvo kuin NEDC:ssä (New European Driving Cycle). Tämä johtuu esim. lisävarusteiden ja tiukempien reunaehtojen huomioon ottamisesta uudessa syklissä.

WLTP antaa tarkat arvot.

Koska WLTP:ssä otetaan huomioon autojen yksilölliset varusteet, arvot ovat tarkempia kuin NEDC:ssä, ikään kuin autokohtaisesti. Tämä ei muuta tähänastisen arkikäytön osalta mitään.
Syyskuussa 2017 autoteollisuudessa otettiin käyttöön uusi kulutus- ja pakokaasutestimenetelmä, ja kaikki hiljattain sertifioidut autotyypit tarkastetaan WLTP:n mukaisesti. NEDC-kulutusarvo määritetään edelleen rinnalla ja näytetään yksinään pätevänä kulutusarvona mainosmateriaaleissa.
smart-auto sertifioi syyskuuhun 2018 saakka vaiheittain tuotevalikoiman WLTP:n mukaisesti. Uudet WLTP-arvot on tästä ajankohdasta alkaen määritetty todennäköisesti kaikissa myyntimateriaaleissa ja muissa julkaisuissa. Markkinoilta poistetut mallit näytetään NEDC-kulutuksella.

WLTP-syklin käyttöönotto.

WLTP:n tavoitteena on testimenetelmän maailmanlaajuinen harmonisointi. Sen on tarkoitus antaa todellista ajokäyttäytymistä lähemmin vastaavia testituloksia kuin NEDC-menetelmä. Tämä siirtymä ei koske käytettyjä autoja, vaan nämä säilyttävät edelleen sertifioidut NEDC-arvonsa. Kaikille autoille määritetään vähintään vuoden 2020 loppuun saakka sekä WLTP- että NEFZ-arvot. Nämä löytyvät kulloisestakin auton sertifioinnista alkaen rinnatusten auton papereista. Määritetyt WLTP-arvot ovat vuodesta 2021 alkaen kaikkien henkilöautojen ainoat kulutus- ja päästöarvot, mikäli kulloinenkin EU-maa on sovittanut ohjausjärjestelmänsä. WLTP:n varsinaiset testivaiheet lyhennetään WLTC:llä, ja ne on jaettu kolmeen luokkaan. Lähes kaikki henkilöautot testataan WLTC:n luokassa 3 (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Cycle), mikä koskee kaikkia henkilöautoja, joiden tehopainosuhde on yli 34 kW/t (46 hv/t omapaino).

WLTP: Parempi läpinäkyvyys.

WLTP:n ansiosta asiakkailla on käsillä autokohtaiset kulutusarvot, jotka ovat realistisempia ja läpinäkyvämpiä. Eri valmistajat ja mallit kattava verrattavuus säilyy, mutta määritetyt kulutusarvot vastaavat lähemmin arkea, ja niissä otetaan huomioon täsmällisempiä tekijöitä kuin NEDC:ssä. smart suosittelee sekä uutta, realistisempaa laboratoriotestiä että tiellä suoritettavia mittauksia. Tämän tuloksena on parempi selkeys, läpinäkyvyys ja turvallisuus smart-asiakkaille. WLTP:n ja RDE:n (Real Driving Emissions) käyttöönoton myötä otetaan tärkeä askel tähän suuntaan.

Mitä tämä tarkoittaa asiakkaiden osalta?

Asiakkaat voivat tulevaisuudessa määrittää lisävarusteiden valikoiman avulla automallinsa CO2-arvon tähänastista tarkemmin. Selkeyden ja parhaan mahdollisen läpinäkyvyyden takaamiseksi smart on aktiivisesti mukana WLTP:n käyttöönottovaiheissa sekä tiedottaa valikoivasti jälleenmyyjiä ja asiakkaita. Tähän kuuluu myös varustekohtainen näytön uusi muoto: mallista, jolla on pienin energiantarve versioon, jolla on suurin energiantarve. Numeerisesti tämä jakauma ulottuu tuloksesta ”WLTP Low” (minimaaliset lisävarusteet) tulokseen ”WLTP High” (maksimaaliset lisävarusteet).

Näin pyydät RDE-tuloksesi.

Saa selville autosi päästökäyttäytyminen todellisissa olosuhteissa.

Käsite Real Driving Emissions (RDE) kuvaa henkilöautojen, kuorma-autojen ja linja-autojen todellista pakokaasupäästökäyttäytymistä arkikäytössä. Pakokaasumittauksia on suoritettu tähän mennessä ainoastaan dynamometreissä. Lainsäädännön RDE (EU) 427/2016 maaliskuussa 2016 voimaan astumisesta alkaen on edellytetty päästöjen määritetyissä puitteissa mittaamista myös todellisessa ajossa. Tämä on yhdessä syyskuusta 2017 alkaen noudatettavien RDE-raja-arvojen kanssa merkittävä askel kohti puhtaampaa ja vähemmän haitallisia aineita tuottavaa autoteollisuuden tulevaisuutta.

Voit pyytää smart-autojemme RDE-tuloksia, jotka olemme koonneet valmistajina, mutta joita on koottu lisäksi riippumattomien, valtiollisesti tarkastettujen teknisten palvelujen kautta, määrittämällä smart-autosi PEMS-testiperheen täällä (https://www.acea.be/publications/article/access-to-euro-6-rde-monitoring-data).

smart-mallien WLTP-mittaustulokset.

MallisarjaCO2-Päästöt min. (yhdistettyinä)CO2-Päästöt maks. (yhdistettyinä)Toimintasäde min.Toimintasäde maks.Virrankulutus min.Virrankulutus maks.
smart EQ fortwo0 g/km [1]  0 g/km [1]  111 km [1]  133km [1]  16,1 kWh / 100 km[[1]   25,0 kWh / 100 km [1]   
smart EQ fortwo cabrio0 g/km [1]  0 g/km [1]  111 km [1]  130 km [1]  16,5 kWh / 100 km [1]  25,2 kWh / 100 km [1]   
smart EQ forfour0 g/km [1]   0 g/km [1]  107 km [1]  130 km [1]  16,5 kWh / 100 km [1]   25,9 kWh / 100 km [1]  

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä.

 

Mikä on WLTP?

WLTP on lyhenne sanoista Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicle Test Procedure, ja se on testimenetelmä, joka määrittää auton kulutus- ja pakokaasuarvot tehodynamometrissa. WLTP on otettu 1. syyskuuta 2017 alkaen vaiheittain käyttöön, ja se korvaa aikaisemman NEDC-testimenetelmän.

WLTP on dynaamisen suuntautumisensa ansiosta huomattavasti tähänastista lähempänä todellista ajokäyttäytymistä. WLTP:n tunnusmerkkejä ovat huomattavasti suuremmat kiihtyvyydet sekä olennaisesti dynaamisempi ajoprofiili. Huippunopeus nousee arvoon 131 km/h, keskinopeus nousee arvoon 47 km/h.

Ajoaika pitenee 10 minuutilla, rullassa esitettyjen moottoritieajojen lukumäärä kasvaa, seisonta-ajat lyhenevät samalla. Ajomatka kaksinkertaistuu 23 kilometriin.

Kytkentäpisteet lasketaan auto- ja voimansiirtolinjakohtaisesti edustalla. Kaikki auton aerodynamiikkaan, vierintävastukseen tai auton painoon vaikuttavat lisävarusteet sisällytetään jatkossa analyysiin. Myös mukavuustoimintojen virrankulutus johtaa CO2-arvon nousemiseen. Tästä on poikkeuksena WLTP:n ensimmäisessä vaiheessa vain ilmastointilaite. WLTP:n myötä on tarkoituksena ottaa käyttöön maailmanlaajuisesti sitova standardi.

EU-maat ovat tässä edelläkävijöitä. Tämä auttaa eri valmistajien autojen polttonesteen kulutuksen ja haitta-ainepäästöjen toisiinsa vertailemisessa. Lisäksi nämä standardit myötävaikuttavat siihen, että viranomaiset voivat tarkastaa lakisääteisten pakokaasujen raja-arvojen noudattamisen – hiilivedystä (HC) hiilimonoksidiin (CO), typpioksideista (NOx) aina hiukkasiin saakka.

Mikä on WLTC?

WLTP:n ajosykleistä käytetään nimitystä WLTC – Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Cycle. Eri autotyypeille on kehitetty WLTP:ssä kolme eri ajosykliä, joissa otetaan huomioon kulloinenkin tehopainosuhde. Valtaosa EU:ssa katsastetuista henkilöautoista, joiden tehopainosuhde on yli 34 kW/t (46 hv/t), kuuluu WLTC-luokkaan 3. Luokan 3 autojen testisykli koostuu neljästä osasta – Low, Medium, High, Extra High. Nämä simuloivat auton käyttöä kaupungilla ja maantiellä sekä suorilla maanteillä ja moottoriteillä.

Mikä on NEDC?

NEDC (New European Driving Cycle) on tällä hetkellä voimassa oleva henkilöautojen testisykli. Ensimmäinen eurooppalainen ajosykli tuli voimaan vuonna 1970, ja sen tavoitteena oli asettaa asiakkaiden käyttöön eri valmistajat kattavasti verrattavissa ja toistettavissa olevia arvoja. 1992 tämä laajennettiin kaupunkiliikenteeseen. NEDC:n keskinopeus on 34 km/h, mikä on alhainen, kuten myös kiihtyvyyden esiasetukset ja huippunopeus 120 km/h. Sykliyhdistelmä ei vastaa enää eri reittiosuuksien keskimääräistä jakaumaa.

Mittaukseen ei sisällytetä aerodynamiikkaa tai painoa eikä lisävarusteiden ja mukavuustoimintojen, kuten ilmastointilaite, radio tai istuinlämmitys, energiankulutusta. Tähän liittyy lisäksi poikkeamia suosivia teknisiä parametreja.

Esimerkiksi start-stop-teknologialla on NEDC:ssä suhteellisen suuri vaikutus, koska NEDC:llä on suuri seisonta-aikojen osuus. Käsivaihteistoilla varustettujen autojen yhteydessä ei oteta kytkentäajankohtia määritettäessä huomioon autokohtaisia parametreja.

Tämä voi johtaa todelliseen käyttöön verrattuna suuriin kulutuspoikkeamiin. NEDC ei jatkuvasta teknisestä kehityksestä johtuen ole enää ajankohtainen, ja se on syrjäytetty tällä välin.

Mikä on RDE?

RDE on lyhenne sanoista Real Driving Emissions, ja se on haitta-ainepäästöjen tarkastukseen käytettävä tietesti. Ne kuvaavat autojen todellisissa olosuhteissa tiellä tarkastettua päästökäyttäytymistä. Pakokaasumittauksia on suoritettu tähän mennessä ainoastaan dynamometreissä. Maaliskuusta 2016 alkaen päästöt on täydytty mitata määritetyissä puitteissa myös todellisessa ajossa. PEMS-laitteen (Portable Emissions Measurement System) avulla mitataan typpioksidi- (NOx) sekä hiilimonoksidipäästöjä (CO). Myöhemmin määritetään myös hiukkaspäästöt. Tällöin ei ole olemassa määritettyä sykliä, vaan ajo ja mittaus suoritetaan todellisessa arkiliikenteessä Saksan tieliikennelain mukaisesti. Autoja liikutetaan 90–120 minuuttia julkisilla teillä, kulloinkin kolmanneksen verran kaupungilla, maantiellä ja moottoritiellä. Kaupunkiajoon tarkoitettu keskinopeus on 15–30 km/h, moottoriteillä ajonopeuden on oltava vähintään 90–110, mutta ei yli 145 km/h. Ulkolämpötilan on oltava 0–30 °C, ilmastointilaitteen on oltava kytkettynä päälle.

Testiajoa ei saa suorittaa yli 700 metriä merenpinnan yläpuolella, ja korkeusero saa olla vain 100 metriä. Syyskuusta 2017 alkaen RDE:ssä on edellytetty Euro 6 -normin päästöraja-arvojen noudattamista tietesteissä. Tämä on koskenut ensimmäisessä vaiheessa uusia sertifioitavia tyyppejä 1. syyskuuta 2017 alkaen, ja tämä koskee viimeistään 1. syyskuuta 2019 alkaen kaikkia tyyppejä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mercedes-Benz AG

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko vielä lisätietoja? Ota tällöin yhteyttä asiakasneuvontaamme. 
Ota puhelimitse yhteyttä Call Centeriimme puhelinnumeroon 00800-277 77 777 (Matkapuhelinverkosta soitettaessa koituvat maksut voivat poiketa tästä).

 

Verkkosivustomme sisältää linkkejä muille verkkosivustoille ja sosiaalisen median kanaviin. Emme voi vaikuttaa siihen, noudattavatko niiden ylläpitäjät tietosuojamääräyksiä. Perehdy tarjoajien internet-sivuilla näiden tietosuojahuomautuksiin. Ulkoiset linkit merkitään vastaavasti verkkosivustollamme, ja ennen kuin napsautat niitä, sinua tiedotetaan siitä, että poistut sivultamme.